DNA Works

  • dna_works_dom_gliwice_3
  • dna_works_dom_gliwice_7
  • dna_works_dom_gliwice_8
  • dna_works_dom_gliwice_4
  • dna_works_dom_gliwice
  • dna_works_dom_gliwice_5
  • dna_works_dom_gliwice_6
  • dna_works_dom_gliwice_1
  • dna_works_dom_gliwice_10
  • dna_works_dom_gliwice_9

Projekt zespołu domów jednorodzinnych w Gliwicach – Szałszy

lokalizacja: Szałsza

projekt: 2014

stan: w trakcie realizacji

inwestor: prywatny

Projekt zespołu domów jednorodzinnych to projekt dwóch domów z garażami dwustanowiskowymi.

Dom parterowy przeznaczony jest do zamieszkania stałego dla jednej rodziny. Program użytkowy obiektu składa się z części mieszkalnej i garażowej. Część mieszkalna składa się z holu wejściowego, salonu z kuchnią, łazienki, trzech sypialni, pralni oraz garderoby. W części garażowej przewidziano parkowanie dwóch samochodów. Z części garażowej dostępne jest ponadto pomieszczenie kotłowni i WC. Projekt domu zakłada czystą, nowoczesną formę wolnostojącego parterowego domu jednorodzinnego z dwustanowiskowym garażem. Dach zarówno nad strefą mieszkalną jak i garażową zaprojektowano jako płaski. Wzdłuż południowo- wschodniej elewacji przewidziano wspornikowe zadaszenie tarasu, które chroni budynek przed przegrzewania obiektu w porze letniej. Bezpośrednio do budynku mieszkalnego, od strony północno-zachodniej przylega dwustanowiskowy garaż. W strefie wejściowej zostało zaprojektowane zadaszenie, które znajduję się nad drzwiami garażowymi oraz wejściowymi do domu. 

Dom dwukondygnacyjny którego częśc mieszkalna na parterze mieści hol wejściowy, gabinet , wc z prysznicem, otwartą kuchnie z salonem w którym znajdują się schody do części nocnej. Na poddaszu znajdują się trzy sypialnie oraz duża łazienka. W części garażowej przewidziano parkowanie dwóch samochodów oraz wydzielone pomieszczenie kotłowni. Część mieszkalna składa się z dwukondygnacyjnej bryły budynku o skośnym, asymetrycznym dachu, o kątach nachylenia 31 i 45 stopni. Na południowej elewacji przewidziano metrowe, wspornikowe zadaszenie tarasu, które chroni budynek od przegrzewania latem. Bezpośrednio do budynku mieszkalnego, od północy przylega dwustanowiskowy garaż, o płaskim dachu. W strefie wejściowej zostało zaprojektowane zadaszenie nad garażem oraz przed drzwiami wejściowymi.

Dom dwukondygnacyjny którego częśc mieszkalna na parterze mieści hol wejściowy, gabinet , wc z prysznicem, otwartą kuchnie z salonem w którym znajdują się schody do części nocnej. Na poddaszu znajdują się trzy sypialnie oraz duża łazienka. W części garażowej przewidziano parkowanie dwóch samochodów oraz wydzielone pomieszczenie kotłowni. Część mieszkalna składa się z dwukondygnacyjnej bryły budynku o skośnym, asymetrycznym dachu, o kątach nachylenia 31 i 45 stopni. Na południowej elewacji przewidziano metrowe, wspornikowe zadaszenie tarasu, które chroni budynek od przegrzewania latem. Bezpośrednio do budynku mieszkalnego, od północy przylega dwustanowiskowy garaż, o płaskim dachu. W strefie wejściowej zostało zaprojektowane zadaszenie nad garażem oraz przed drzwiami wejściowymi.

Projekt zespołu domów jednorodzinnych zakłada elewacje budynków  jako połączenie tynku akrylowego w kolorze białym oraz naturalnego drewna.

więcej informacji na temat tego projektu oraz innych projektów domów na stronie DOMY DLA MŁODYCH

Pozostałe projekty